Rådhushaven

Her kan I læse om arrangementet "Vielser i det fri" i Rådhushaven

Duften af rhododendron, insekters summen og farverige blomster er nogle af de sanseindtryk Rådhushaven tilbyder.

Haven er kun tilgængelig gennem Rådhuset og tilbyder en intim og romantisk atmosfære. I midten af haven er der et smukt springvand.

Hvornår?

Lørdag den 30 juli 2016, fra klokken 10.00.

Bemærk venligst

Vielse i det fri-arrangementerne er uformelle, og på de præmisser de enkelte lokaliteter byder os. Eftersom Rådhuset er åbent for alle, kan I forvente en del opmærksomhed fra Rådhuset og havens andre gæster.

I tilfælde af at vejret ikke skulle egne sig til udendørsarrangement, vil vielserne flyttes til en af de smukke sale på Københavns Rådhus.

Stedets historie

Københavns Rådhus er tænkt som borgernes palads og er tegnet af den danske arkitekt Martin Nyrop fra 1892 til 1905. Enhver sten, dekoration, udskæring og ethvert symbol fortæller om borgerens rolle i Københavns historie. Rådhushaven blev anlagt i 1905 sammen med resten af Rådhuset. I 2005 fik den sit originale udseende tilbage, efter at den i 1954 var blevet flyttet for at gøre H.C. Andersens Boulevard bredere i forbindelse med bygningen af Langebro. Haven var et populært sted for familier, der kom for at lege og fodre duer. Haven er stadig åben for offentligheden.