Book en giftefoged

Bestem helt selv tid og sted for jeres vielse

En giftefoged fra Københavns Kommune kan foretage jeres vielse på et sted og tidspunkt, som I helt selv bestemmer. Dette gælder også, hvis I bor i udlandet eller i en anden kommune.

I kan for eksempel blive viet i jeres have, jeres hjem, en park, på en båd, en restaurant eller på det sted, I mødte hinanden for første gang.

Giftefogeden kan også holde en personlig tale for jer, hvis I ønsker det.

Giftefogeden møder op på det aftalte sted ca. 15 minutter før selve vielsen, og vielsesritualet varer ca. 10 minutter.

 

Hvordan booker vi en giftefoged?

I skal først indsende jeres ansøgning om ægteskab (ægteskabserklæring). Undervejs i ansøgningen kan I vælge ”book en foged”.

Sådan ansøger I om at blive gift.

Når jeres ægteskabserklæring er godkendt, kontakter Vielseskontoret jer, så vi kan aftale detaljerne for, hvordan vielsen skal foregå.

Muligheden for at booke en giftefoged til at foretage vielser uden for Københavns Rådhus er meget populær. Derfor kan vi ikke garantere, at vi kan sende en giftefoged til den dag, I ønsker i ansøgningsprocessen. Når jeres ansøgning er godkendt, vil I blive kontaktet af Vielseskontoret og få at vide, om I kan få en giftefoged til den ønskede dag.

Obs:

Hvis jeres ansøgning om vielse bliver behandlet af en anden kommune eller af Familieretshuset, skal I have en såkaldt prøvelsesattest derfra. I bedes herefter sende den til Vielseskontoret i Københavns Kommune og skrive, at I ønsker at booke en giftefoged.

 

Hvad koster det at booke en giftefoged?

Prisen for at booke en giftefoged er fra 3800 kroner (2021-pris). Prisen afhænger af transportomkostninger og andre omstændigheder.

 

Har I spørgsmål?

Hvis I har spørgsmål til muligheden for at booke en giftefoged, er I velkomne til at kontakte os på telefon 33 66 33 66 mandag, tirsdag, torsdag og fredag mellem klokken 10.00 og 12.00, gennem sikker post via linket i bunden af siden eller pr. mail på bryllup@kk.dk